Elcykel hos Aalborg Cykellager

En elcykel er en cykel med en elektrisk hjælpemotor. Udviklingen inden for elcykler er kendetegnet ved langtrækkende akkumulatorpakker og et moderne design. Cyklen egner sig både til korte og længere ture. Elcyklen kan have en rækkevidde på mere end 100 kilometer med få stigninger i terrænet. Batteriet oplades via en almindelig stikkontakt. Salget af elcykler er stigende, og den er på vej til at blive et af alternativerne til benzin- og dieseldrevne køretøjer.

En elcykel er det helt rigtige valg til at forene motion med en grøn livsstil, og den sikrer et aktivt liv med mange gode oplevelser. Elcyklen er et hurtigt og billigt transportmiddel. Gennemsnitsfarten på flade strækninger kan komme op på 25 km/t, og kørsel på elcykel koster 2 øre/km. Til kortere ture op til tyve kilometer er elcyklen den oplagte transportform, når du vil nyde den friske luft og samtidigt undgå at svede, når du kommer til dit bestemmelsessted.

Elcyklens historie går langt tilbage. Den 31. december 1895 fik firmaet Bolton Jr. i USA U.S. Patent 552,271 for en cykel med en 10-V akkumulator og en elmotor monteret i baghjulsnavet. Firmaet Velocity i Schweiz sendte de første moderne elcykler på markedet i 1992.

Grundlæggende er en elcykel en ganske almindelig cykel med elektrisk hjælpemotor monteret i for- eller bagnav. Juridisk og forsikringsmæssig regnes den også for en almindelig cykel. Lovgivningsmæssig gælder de samme regler for elcykler som for almindelige cykler, så længe der kun er en el motor på cyklen, at den kun afgiver effekt, når der trædes i pedalerne. Motorens effekt må maximalt være 250 W, og motoren må kun afgive effekt, når cyklens fart er under 25 km/t. Den moderne elcykel har en elektromotor, akkumulatorpakke, styreelektronik for motoren og en sensor til føling af pedalbevægelsen. De fleste modeller er forsynet med batterikontrolviser og manuel indstilling af motorkraften.

 

Kontakt
Aalborg Cykellager
K. Christensensvej 5
9200 Aalborg SV
Tel. 98 18 99 64
cykel@aalborgcykellager.dk
CVR: 27 46 11 31
 


WEBDESIGN AF DIRECTIT