Mountainbike hos Aalborg Cykellager 

Mountainbike-cyklen var oprindeligt tiltænkt terrænkørsel. Men inden for de sidste tyve år har den udviklet sig til også at være en populær hverdags- og turcykel. Det er en solid cykel med et godt vejgreb, og den reagerer hurtigt på grund af det lille stel. Den afgørende forskel på en mountainbike til hverdagsbrug og til sport er kvaliteten af cyklens dele. Kørsel i terrænet belaster cyklen mere end kørsel på landevej. Der kan også være forskelle i cyklens geometri, fordi den er tilpasset til en specifik gren af mountainbike sporten. Der er en stor udvikling inden for mountainbike-cykler, og i dag kan det godt lade sig gøre, at finde en mountainbike, der både kan bruges til den daglige transport og til terrænkørsel og træning i skoven.

En mountainbike er karakteriseret af det kraftige, lave stel, de brede dæk, det lige styr og har for det meste udvendige gear. Det er en opbygning, som gør cyklen meget stærk. Mountainbiken findes både med stift stel, med affjedrende forgaffel, kaldet hardtail, og i en fuldt affjedrende udgave, kaldet full-suspension. Affjedringen gør det nemmere at manøvrere cyklen på ujævnt underlag, fordi cyklen har bedre kontakt med vejen. Mountainbike-sporten udvikler sig hele tiden og byder på flere forskellige discipliner, for eksempel cross country, trial og downhill. Hver disciplin stiller forskellige krav til cyklen.  

En mountainbike er velegnet til både sport og daglig transport. Med dæk uden knopper og bagagebærer til cykeltasker kan den også bruges til cykelferien. Kombinationen af bagagebærer og affjedrende forgafler kan være problematisk. På nogle mountainbikes er det muligt, at låse forgaflen. Det sikrer bedre energioverførelse til fremdrift, og kan være en fordel ved kørsel på asfaltveje.  

 Mountainbikes

 

Kontakt
Aalborg Cykellager
K. Christensensvej 5
9200 Aalborg SV
Tel. 98 18 99 64
cykel@aalborgcykellager.dk
CVR: 27 46 11 31
 


WEBDESIGN AF DIRECTIT