Den første cykel hos Aalborg Cykellager

Tiden frem til den første cykel, som ligner den som de voksne kører på, er forskellig fra barn til barn. For nogle er den trehjulede verdens bedste legetøj, som giver barnet erfaring med at styre og bruge pedaler. Andre bruger løbecyklen til at træne balancen og opnå en god fornemmelse for at manøvre med en cykel. 

Den første cykel markerer en milepæl i barnets udvikling. Gennem cykling lærer barnet, at være mere selvstændig og ansvarlig samtidig med, at de opbygger respekt for andre, når de færdes i trafikken. Samtidig oplever barnet glæden ved at bevæge sig.  Cyklen skal opfylde de lovmæssige krav til at færdes i trafikken så som reflekser, to bremser og ringeklokke. Den bør være så enkel som mulig. Undgå ekstraudstyr, som for eksempel speedometer, der stjæler opmærksomheden. På den første cykel skal barnet lære at cykle og færdes i trafikken.

Cyklen åbner for nye muligheder både for barnet og for resten af familien, for eksempel fælles cykelture. Det er vigtigt, at barnet får positive oplevelser med den første cykel, fordi de første indtryk danner baggrund for barnets opfattelse af cykling senere i livet. Den vigtigste faktor for den første cykel er, at størrelsen er den rigtige. Der er forskellige hensyn at tage ved valg af størrelse. Det giver tryghed i forhold til at bruge cyklen, når barnet kan nå jorden med begge fødder, mens det sidder på cyklen, giver. Hensynet til at barnet vokser, trækker i den anden retning.

Den bedste måde til at sikre den rigtige størrelse er, at tage barnet med ind i butikken og prøve at sidde på cyklen. En anden måde er, at måle barnets indvendige benlængde fra skridt til fodsål. På cyklen svarer det til højden fra jorden til sadlens overkant. Det kan være fristende, at købe en billig cykel. Med en lidt dyrere cykel af god kvalitet er der bedre mulighed for at indstille styr og sæde, og dermed forlænge tiden, som barnet kan bruge cyklen. I butikken hos Aalborg Cykellager står vi klar med råd og vejledning til det vigtige valg af barnets første cykel.

Kontakt
Aalborg Cykellager
K. Christensensvej 5
9200 Aalborg SV
Tel. 98 18 99 64
cykel@aalborgcykellager.dk
CVR: 27 46 11 31
 


WEBDESIGN AF DIRECTIT