Børnecykler hos Aalborg Cykellager

Børnecykler skal være robuste og smarte – og helst ikke alt for dyre. Mange børn bruger cyklen dagligt, enten til skole eller til fritidsaktiviteter. Børnecykler bliver udsat for lidt af hvert. Det stiller krav til cyklen. En cykel med skæve hjul eller hvor tingene ikke virker rigtigt, kan tage cykelglæden fra enhver.

En børnecykel skal have det lovpligtige udstyr, når barnet færdes i trafikken. Det vil sige reflekser, to bremser og ringeklokke. Ved kørsel i lygtetændingstiden skal cyklen være udstyret med både for- og baglygter. Børnecyklen bør være så enkel som mulig. Undgå ekstraudstyr, der kan stjæle barnets opmærksomhed. I første omgang er det vigtigt, at barnet lærer at cykle og færdes sammen med andre trafikanter.

Børn er modebevidste. Også når det gælder cykler. Cyklen skal ligne den, som kammeraterne kører på. Det kan være svært for forældre at se grunden til, at de skal betale over 2000 kr. for en børnecykel, når de kan finde en lignende cykel til omkring 1000 kr. Pris og kvalitet følges ad - du får det du betaler for. På en kvalitetscykel er stellet udformet, så barnet kan bruge cyklen omkring tre år, når de køber den rigtige størrelse. Selv om styr og saddel kan indstilles på en billigere udgave, er stellet udformet på en måde, der får cyklen til at virke forkert. Udstyret på de billige udgaver er generelt dårligere. Det kan for eksempel give hurtigere nedslidning af dæk, at hjulene ekser eller at bremser oftere skal justeres eller skiftes. Ofte er lakken af en dårligere kvalitet, og den skaller hurtigt af.

Mens børnene vokser er anvendelsestiden for en cykel begrænset. Den oplagte løsning er, at købe en billig cykel. Det giver ofte mange ærgrelser og ekstra værkstedsregninger, og barnet vil ikke bruge en dårlig cykel med skærme, der rasler. En lidt dyrere cykel kan være en god investering i forbedret cykelglæde. Den ekstra omkostning ved at købe en dyrere børnecykel kan ende med, at blive en god investering. På grund af bedre holdbarhed kan cyklen gå i arv til mindre søskende, og den kan indbringe en god pris, når den sælges som brugt.  

I butikken hos Aalborg Cykellager står vi klar til at give kompetente råd og vejledning om køb af børnecykler.

Kontakt
Aalborg Cykellager
K. Christensensvej 5
9200 Aalborg SV
Tel. 98 18 99 64
cykel@aalborgcykellager.dk
CVR: 27 46 11 31
 


WEBDESIGN AF DIRECTIT